Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Ермира Камбери
Емира Камбери е родена на 8 април 1988 г. во Тетово. Пет години минала надвор од Македонија, живеејќи, студирајќи и работејќи во различни земји: Бугарија, САД, Индија, Египет. Во моментов, ја подготвува магистерската теза на тема Миграции, етнички односи и мултикултурализам на универзитетот во Утрехт во Холандија.Блесок бр. 91, јули-август, 2013
      критика: Мисија: Потрага по „ромското“ во себе


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+