Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Драгана Кршенковиќ Брковиќ
Драгана Кршенковиќ Брковиќ, црногорска писателка, авторка е на романите Ателанска игра и Загубен печат, збирките раскази Оган во Александрија и Господарска палата, збирката едночинки (трилогија) Зад невидливиот ѕид и на книгите за деца – Тајната на синиот кристал, Духот на Езерото Манито, Тајната на тајната и Музичар со цилиндар и со цвет во реверот.
Дипломирала драматургија на Факултетот за драмски уметности и на Факултетот за политички науки во Белград. Магистрирала книжевност на Филозофскиот факултет при Универзитетот на Црна Гора.
Како стипендист, гостувала во неколку земји. Добитничка е на неколку награди. Текстовите ѝ се преведувани на англиски, германски, македонски, бугарски, руски и полски јазик.Блесок бр. 92, септември-октомври, 2013
      проза: Врелина


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+