Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

Емил Калешковски
Емил Калешковски е роден на 19.03.1977 година во Скопје. Автор е на поетската книга Сновиденија на разорениот ум за која ја доби наградата на Студенски збор за најдобра поетска дебитанска книга во 1997 година.Објавува песни и во периодиката.Блесок бр. 19, февруари-март, 2001
      поезија: Битие


50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+