Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание
Блесок – линкови линкови

Блесок линкови
Блесок – литература и други уметности (англиски, македонски)
Блесок книжарница (англиски, македонски)

Блесок еКниги (еКниги на повеќе јазици)
блесок.веб.дизајн (англиски, македонски)
Проект Babylonia (повеќе јазици)
Мапа – мултимедијален CD-ROM (македонски, англиски)


Книжевност:

Maastricht International Poetry Nights (холандски, англиски)
Разноликост – Колекција на Меѓународниот ПЕН (повеќе јазици)
CEEOL – Central and Eastern European Online Library
Ханс ван де Ваарсенбург (повеќе јазици)
Катица Ќулавкова (македонски, англиски, француски)
Игор Исаковски (македонски, англиски)
Бонефант прес
(холандски, англиски)
Френк Роџер (англиски, холандски, француски, шпански)
Kolaps – книжевно списание (повеќе јазици)
Центар за словенечка книжевност (повеќе јазици)
iLiteratura (чешки)
Slavic gate – веб портал
Poem Cafe (корејски, англиски)
SlovoKult.de (германски)


Музика:
Кокан Димушевски (англиски)
Фолтин (англиски)
Мизар – Трето откровение (англиски, македонски)


Веб портали, пребарувачи и др.:
Macedonia Search – веб портал (македонски)
Culture.In.mk (англиски)
Unesco
Институт за театрологија (македонски)


размена на линкови:
доколку имате линк кон Блесок, Е-книги, Babylonia и Мапа на вашиот сајт, ве молиме кажете ни.

додади линк:

- внеси кус опис
- кликни овде да испратиш
- Блесок го задржува правото да не ги објави несоодветните линкови50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+