Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 100 | година  | септември, 2015[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание


СОДРЖИНИ
Блесок бр.100, септември, 2015

Logo

ЛИТЕРАТУРА

проза

Игор Исаковски:
Пливање

Игор Исаковски:
ТЕРАСАТА БЕШЕ ДОЛГА КОЛКУ И СОБАТА

есеи

Горјана Јордановска:
Игор

Јосип Ости:
Пишуваше како што живееше и живееше како што пишуваше

Лидија Капушевска-Дракулевска:
Неиспорачано писмо

Елизабета Линднер:
За Игор Исаковски
50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+