Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 105 | година  | јануари, 2016[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание


СОДРЖИНИ
Блесок бр.105, јануари, 2016

Logo

ЛИТЕРАТУРА

поезија

Николина Андова Шопова:
Поезија

проза

Верче Карафилоска:
Коси од розoва волница

Оливера Ќорвезироска:
Смртта на готвачот

критика

Ненад Јолдески:
Insomnia

Ана Мартиноска:
ПОТРАГА ПО ЉУБОВТА
50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+