Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 107 | година  | мај 2016[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание


СОДРЖИНИ
Блесок бр.107, мај 2016

Logo

ЛИТЕРАТУРА

поезија

Паула Бозалонго:
Поезија

Горан Чолакхоџиќ:
Поезија

проза

Мирана Ликар Бајжељ:
Утро на последниот ден

Петар Андоновски:
Телото во кое треба да се живее


ГАЛЕРИЈА

осврти

Соња Абаџиева:
Глигор ЧЕМЕРСКИ – Гиче

Валентино Димитровски:
Поглед од прозорец
50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+