Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 111 | година  | јануари, 2017[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание


СОДРЖИНИ
Блесок бр.111, јануари, 2017

Logo

ЛИТЕРАТУРА

поезија

Ѓоко Здравески:
Поезија

проза

Румена Бужаровска:
Супа

Елизабета Баковска:
Звуците на умирањето

есеи

Ана Мартиноска:
Чуд(ес)на синтеза

Калина Малеска:
Волја за преиспитување


ГАЛЕРИЈА

осврти

Елизабета Баковска:
Совршен поет
50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+