Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 20 | година IV | април-мај, 2001[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание


СОДРЖИНИ
Блесок бр.20, април-мај, 2001

Logo

ЛИТЕРАТУРА

поезија

Гане Тодоровски:
Молитва

Наташа Бунтеска:
Интимни подароци

Георги Константинов:
Дом


ТЕАТАР

осврти

Емилија Евтимова:
Диво месо / Кандид

текст

Горан Стефановски:
Диво месо
50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+