Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 27 | година V | јули-август, 2002[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание


СОДРЖИНИ
Блесок бр.27, јули-август, 2002

Logo

ЛИТЕРАТУРА

поезија

Тројца англиски поети (Џонсон, Дан, Милтон):
Избрани песни

Вислава Шимборска:
Можности

Хода Аблан:
Испловување

проза

Димитар Солев:
Ни ден без ред

есеи

Дерек Гедерер:
Макромеметика
50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+