Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 29 | година V | ноември-декември, 2002[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание


СОДРЖИНИ
Блесок бр.29, ноември-декември, 2002

Logo

ЛИТЕРАТУРА

поезија

Јовица Ивановски:
Почнете без мене

Георги Господинов:
Некаков крај

Примож Чучник:
Мирис на чај

проза

Оливера Ќорвезироска:
Три соби за двајца

Игор Мароевиќ:
Пераст

Александра Илиевска:
Службено патување

критика

Јасна Котеска:
Еден во Парот


ЗВУК

осврти

Љупчо Јолевски:
Пирати

Љупчо Јолевски:
Лузери

Васја Ивановски:
Интервју со Коко Монтоја


ТЕАТАР

текст

Русомир Богдановски:
Ништо без Трифолио
50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+