Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 30 | година VI | јануари-февруари, 2003[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание


СОДРЖИНИ
Блесок бр.30, јануари-февруари, 2003

Logo

ЛИТЕРАТУРА

поезија

Фарај Бу ал-Иша:
Спиј

Саргон Булус:
Лицето

Даниел Банулеску:
Ќе се збрчкаш, егзотично овошје ќе станеш

проза

Александар Прокопиев:
Ethica Anthropofagon

Луан Старова:
Времето на козите


ТЕАТАР

текст

Благоја Ристески - Платнар:
Лепа Ангелина
50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+