Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 32 | година VI | мај-јуни, 2003[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание


СОДРЖИНИ
Блесок бр.32, мај-јуни, 2003

Logo

ЛИТЕРАТУРА

проза

Петар Костов:
Победата на ханот

Ричард Гофрeн:
Сè што ти треба

есеи

Ана Димишковска - Трајаноска:
Ема

Алеш Дебељак:
Прослава на невозможното


ТЕАТАР

текст

Сашко Насев:
Чија си?
50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+