Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 37 | година VII | јули-август, 2004[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание


СОДРЖИНИ
Блесок бр.37, јули-август, 2004

Logo

ЛИТЕРАТУРА

поезија

Павле Горановиќ:
Како мирисаат книгите

Тихомир Јанчовски:
Пер Лашез

проза

Блаже Конески:
Таблица перваја

Гоце Смилевски:
Разговор со Спиноза

есеи

Мариет Местер:
Обломов како жена

критика

Ана Димишковска - Трајаноска:
Во пајажината на разговорот
50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+