Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 41 | година VIII | март-април, 2005[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание


СОДРЖИНИ
Блесок бр.41, март-април, 2005

Logo

ЛИТЕРАТУРА

поезија

Звонко Танески:
Папараци

Ана Ристовиќ:
Снег во чевлите

В.С. Мервин:
Моите пријатели

проза

Трајан Петровски:
Љубовта на Наумчета Тренески

Ерика Џонсон Дебељак:
Црна вдовица

есеи

Умберто Еко:
Вечен фашизам
50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+