Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 42 | година VIII | мај-јуни, 2005[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание


СОДРЖИНИ
Блесок бр.42, мај-јуни, 2005

Logo

ЛИТЕРАТУРА

поезија

Роберт Адамсон:
Писмо до Роберт Крили

Луис Бенитез:
Постојано менливо

Елизабета Баковска:
Состојби на духот и телото по триесеттата

Роберт Крили:
Збогум

проза

Андреа Писац:
Враќање во Балатонсентѓерѓ

Томас Шапкот:
Бегалец

есеи

Ерика Џонсон Дебељак:
Придобивки во преводот
50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+