Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 44 | година VIII | септември-октомври, 2005[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание


СОДРЖИНИ
Блесок бр.44, септември-октомври, 2005

Logo

ЛИТЕРАТУРА

поезија

Бобан Богатиновски:
Виртуелен парк

М.Т.Ц. Кронин:
Смешниот облик на копнежот

проза

Милош Урбан:
Хастрман

Зоран Зафировски:
Stella Maris

Зоран Зафировски:
Животот е сон

критика

Игор Исаковски:
Болниот облик на вистината

Митја Чандер:
Љубомора
50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+