Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 46 | година IX | јануари-февруари, 2006[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание


СОДРЖИНИ
Блесок бр.46, јануари-февруари, 2006

Logo

ЛИТЕРАТУРА

поезија

Ана Агилар-Амат:
Избрани песни од „Музика и скорбут“

Бранко Чегец:
20th Century Fox

Џек Галмиц:
Камен гулаб

проза

Џон Фанте:
Патот за Лос Ангелес

Миљенко Јерговиќ:
Ореови дворци
50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+