Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 56 | година X | септември-октомври, 2007[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание


СОДРЖИНИ
Блесок бр.56, септември-октомври, 2007

Logo

ЛИТЕРАТУРА

поезија

Станислава Хробакова Репар:
Вернисаж и други песни

Есад Бабачиќ:
Диван

Виолета Танчева - Златева:
Без надреализам

есеи

Елизабета Баковска:
Во тесните одаи на розовото гето

Питер Николсон:
Поезија и култура
50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+