Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание

театар, осврти


 Блесок бр. 48 мај-јуни, 2006
  Лилјана Мазова: Ист текст, две изведби
 Блесок бр. 46 јануари-февруари, 2006
  Лилјана Мазова: Состојба на општа зомбификација
 Блесок бр. 45 ноември-декември, 2005
  Лилјана Мазова: Посебноста на театарската тимската работа
 Блесок бр. 44 септември-октомври, 2005
  Лилјана Мазова: Го најдов патот и ќе продолжам по него
 Блесок бр. 35 март-април, 2004
  Емилија Матаничкова: Слобода на жената ... Смрт на трагедијата
 Блесок бр. 33 јули-август, 2003
  Емилија Матаничкова: од 38-от Театарски фестивал „Војдан Чернодрински“
 Блесок бр. 32 мај-јуни, 2003
  Емилија Матаничкова: Философија за театарското творештво
 Блесок бр. 31 март-април, 2003
  Емилија Матаничкова: Драматургијата на Дејан Дуковски
 Блесок бр. 30 јануари-февруари, 2003
  Роберт Алаѓозовски: Реди Мејд-от и македонскиот театар
 Блесок бр. 29 ноември-декември, 2002
  Нада Петковска: Побуната против редот на нештата
 Блесок бр. 28 септември-октомври, 2002
  Горан Тренчовски: Впечатливата природност на стилот
  Јелена Лужина: Шишков – Синтеза
 Блесок бр. 27 јули-август, 2002
  Стивен Хелмлинг: Брехт, нашиот (Пост-) Современик
 Блесок бр. 26 мај-јуни, 2002
  Роберт Алаѓозовски: Есеизам каков што сè помалку го има
  Трајче Кацаров: Време на моментот
 Блесок бр. 24 јануари-февруари, 2002
  Брук Стоув: Антон Чехов и револуцијата во 1905 година
  Нада Петковска: Некои драмски читања на Балканот
 Блесок бр. 22 август-септември, 2001
  Ричард Гафилд-Најт: Гротовски: Распалувајќи го огнот
 Блесок бр. 20 април-мај, 2001
  Емилија Евтимова: Диво месо / Кандид
 Блесок бр. 19 февруари-март, 2001
  Билјана Црвенковска: Коле Чашуле: апсурдист и/или антиутопист
 Блесок бр. 17 октомври-ноември, 2000
  Василка Бумбарова: Театарски фестивал „Москва 2001“
 Блесок бр. 14 април-мај, 2000
  Горан Тренчовски: За подемот на кловновите и актерите
 Блесок бр. 13 февруари-март, 2000
  Гинтер Берхаус: Опозиционо кабаре во нацистичка Германија
 Блесок бр. 12 јануари, 2000
  повеќе автори: избрани осврти за „Двајца во Еден“
  Горан Тренчовски: Патот за Стриндберг
 Блесок бр. 09 јуни-јули, 1999
  Горан Тренчовски: Малку врева за многу награди
 Блесок бр. 08 април-мај, 1999
  Билјана Гарванлиева: Џеб полн магија
 Блесок бр. 07 февруари-март,1999
  Билјана Гарванлиева: Вирусот наречен Зуко
  Наташа Старделова: Одисеја 1999
 Блесок бр. 06 јануари, 1999
  Наташа Старделова: „Шопинг и факинг“ во Скопје
  Билјана Гарванлиева: Коските што доаѓаат доцна
 Блесок бр. 05 октомври-ноември, 1998
  Билјана Гарванлиева: Погрешен заплет во вистинско време
  Билјана Гарванлиева: Вазна од порцелан
 50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+