Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 87 | година XV | ноември-декември, 2012[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание
Блесок бр. 87ноември-декември, 2012
Поезија

Зошто ли дојде?

Препев од англиски: Лидија Димковска


/8
стр. 1
Иман Мерсал

Зло
Почитта кон Маркс
ЕКГ
Тоа е добро
Писоци
Зошто ли дојде?
Семеен портрет
Одделенија

_______________________________________________________________________

Зло

Порано мислев дека постои многу зло на светот,
но иако сум најнежна од пријателите, не можам на цветот во вазата
да не му ги згмечам ливчињата меѓу палецот и показалецот
за да бидам сигурна дека не се пластични.

Од неодамна почнав да се сомневам во самото постоење на злото.
Ми се чини дека сето зло е веќе сторено
додека да сфатиме дека битијата што ги раскрваруваме се вистински.


Изданијата на „Блесок“ од број 01 до број 93 се достапни и на веб сајтот на CEEOL.

Со купување на некој од нашите наслови, директно ги помагате нашите активности. Ви благодариме!50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+