Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 90 | година XVI | мај-јуни, 2013[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание
Блесок бр. 90мај-јуни, 2013
Поезија

Планетата на роботите

Превод од српски: Ѓоко Здравески


/9
стр. 1
Милан Добричиќ

Слеп
Глув
Тркач
Туркач
Мислител
Пророк
Воин
Далечен
Останатите

_______________________________________________________________________

Слеп

правен да работи во мрак
поради гужвата
исфрлен на светло
со појачани стапала
со рака трипати продолжена
со голем прст на крајот
да опипува


Изданијата на „Блесок“ од број 01 до број 93 се достапни и на веб сајтот на CEEOL.

Со купување на некој од нашите наслови, директно ги помагате нашите активности. Ви благодариме!50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+