Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 91 | година XVI | јули-август, 2013[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание
Блесок бр. 91јули-август, 2013
Галерија Осврти

Твојата отелотворена градина

/1
стр. 1
Олафур Елијасон

Видеото „Твојата отелотворена градина“ е едно од најновите дела кои доаѓаат од уметничката работилница на Олафур Елијасон. Во ова деветминутно дело, визуелно доведено до совршенство, уметникот мајсторски ги обработува своите постојани теми: перцепцијата, движењето и, неизоставно – времето. Станува збор за соработка настаната при патувањето на уметникот во кинеските градини Сужоу со писателот Ху Фанг и галеристот Жанг Веи, како и кореографот Стин Кернер.


Изданијата на „Блесок“ од број 01 до број 93 се достапни и на веб сајтот на CEEOL.

Со купување на некој од нашите наслови, директно ги помагате нашите активности. Ви благодариме!50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+