Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 92 | година XVI | септември-октомври, 2013[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание
Блесок бр. 92септември-октомври, 2013
Галерија Осврти

Перформанс

2002, видео документација Избрухов Културни Базен, Крањ, Словенија


/1
стр. 1
ОПА и Виалка

Делување кое се реализираше без најава во просторот на панк заедница, во паузата помеѓу два музички настани. Делото ги испитува реакциите на одредена супкултурна заедница кон поинаквото однесување, кое навидум се заканува да ја наруши сигурноста на групата. ОПА и Виалка изведоа едноставна акција преместувајќи обични предмети во просторот, што во таа околина беше сфатено како абнормално и проблематично однесување.


Изданијата на „Блесок“ од број 01 до број 93 се достапни и на веб сајтот на CEEOL.

Со купување на некој од нашите наслови, директно ги помагате нашите активности. Ви благодариме!50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+