Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 94 | година XVII | јануари-февруари, 2014[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание
Блесок бр. 94јануари-февруари, 2014
Галерија Осврти

Сфера

/1
стр. 1
Јон Луцин

Ова е куса анимација која ја направив како вежба во експериментирањето и истражувањето на сите графички можности кои ги има идејата на СФЕРАТА, секогаш притоа мислејќи на Гешталт и формата. Сè е изработено во 3D, но мене повеќе ме интересираше графичкиот израз и порамнувањето на површините. Користам само две бои, повеќе не ми беа потребни. Најтешко ми беше да ги претставам премините помеѓу различните типови на претставување на сферата – морфирањето и метаморфозирањето.


Изданијата на „Блесок“ од број 01 до број 93 се достапни и на веб сајтот на CEEOL.

Со купување на некој од нашите наслови, директно ги помагате нашите активности. Ви благодариме!50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+