Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 95 | година XVII | март-април, 2014[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание
Блесок бр. 95март-април, 2014
Галерија Осврти

Пренос

/1
стр. 1
Милан Андов

Тема поврзана со потсвеста и несвесното префрлање на емоциите во секоја форма…
    Љубов, бес, омраза, недоверба… претставени на посебен начин артикулирајќи го психолошкиот израз на ликовите, кои се преобразуваат од реалистична до идеализирана претстава со нагласени дисторзии.
    Психолошката возбуда е изразена со сугестивниот колорит, енергичниот потез и сигурната техника…
    Асоцијативните форми и „растечените“ ефекти дополнително ја потсилуваат атмосферата на потсвесното во која преку ликовите претставени во повеќе планови го претставува несвесното повторување и трансферот на емоциите…


Изданијата на „Блесок“ од број 01 до број 93 се достапни и на веб сајтот на CEEOL.

Со купување на некој од нашите наслови, директно ги помагате нашите активности. Ви благодариме!50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+