Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 103-104 | година  | декември, 2015[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание
Блесок бр. 103-104декември, 2015
Поезија

Песни

/5
стр. 1
Славчо Ковилоски

ДЕЖА-ВУ
МОЈОТ ЖИВОТ
ДЕСЕТ ЖИВОТИ
КОГА ПТИЦИТЕ ПЕЕЈА, А НИКОЈ НЕМАШЕ ЗА ДА ГИ ЧУЕ

_______________________________________________________________________

ДЕЖА-ВУ

И уште еднаш како дежа-ву:
    ти повторно ме лажеш,
    а јас повторно ти верувам.


Изданијата на „Блесок“ од број 01 до број 93 се достапни и на веб сајтот на CEEOL.

Со купување на некој од нашите наслови, директно ги помагате нашите активности. Ви благодариме!50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+