Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 111 | година  | јануари, 2017[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание
Блесок бр. 111јануари, 2017
Поезија

Поезија

/10
стр. 1
Ѓоко Здравески

некој ќе рече: љубов
празни ни се разговорите
бездомни
гумиљов и кујнските плочки
сон. време. смрт.
aşk
не е лесно од оваа страна
немотија
***
два посејдона

_______________________________________________________________________

некој ќе рече: љубов

ние двајцата сме
империја што пропаѓа.
Имаме славно минато
(песни, приказни, фотографии во боја и црно-бели),
сегашноста постои поради историјата
и поради приказните што секој ден си ги прераскажуваме.
Иднината ни изгледа секој ден сѐ подалечна и
позамаглена,
како да ја гледаме со подзамижани очи.


Изданијата на „Блесок“ од број 01 до број 93 се достапни и на веб сајтот на CEEOL.

Со купување на некој од нашите наслови, директно ги помагате нашите активности. Ви благодариме!50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+