Културна установа Блесок • Основана во 1998 г.
Ново од Блесок

уметноста е внатре

ISSN 1409-6900 | UDK 82+7     Блесок бр. 16 | година III | август-септември, 2000[размена]SLOVOKULT.DE
KRUG
BALKANI
OKF                     Рецензирано списание
Блесок бр. 16август-септември, 2000
Поезија

Предмети

/3
стр. 1
Гордана Михаилова-Бошнакоска

Предмети
Ручекот на љубовниците
Патиштата на душата

_______________________________________________________________________

Предмети

Се вселуваме наврапито
во просторот
на планини од картонски кутии
во дел од една голема кутија
ги распоредуваме предметите,
работите
од еден друг простор,
од едно друго живеење
и влегуваме во новото
откривање на предметите.

Тие тука живеат поинаку.
Се наметнуваат
се наддаваат во новиот ред
на идното живеење,
сосема удобно се сместуваат
во новата долина
на картонската кутија.


Изданијата на „Блесок“ од број 01 до број 93 се достапни и на веб сајтот на CEEOL.

Со купување на некој од нашите наслови, директно ги помагате нашите активности. Ви благодариме!50%


СЛЕДЕТЕ НÈ:
посетете нè на Facebook следете нè на Twitter следете нè на Google+